Иван Славов води листата на АБВ в Сливен, в Ямбол – ген. Михо Михов
Иван Славов води листата на АБВ в Сливен, в Ямбол – ген. Михо Михов / АБВ

Иван Славов е водач на листата на АБВ за област Сливен, гласува Националният съвет на ПП АБВ. Иван Славов е на 59 години, с висше образование, специалност Българска филология и мениджмънт. Бил е учител, директор и зам.-директор на училище, три мандата общински съветник, председател на Общинския съвет, кмет и зам.-кмет на община Сливен.

Водач на листата на Алтернатива за българско възраждане в Ямбол е ген. Михо Михов. Ген. Михов е на 65 години, с висше образование, специалност – Летец - пилот "първи клас". Бил е командващ на ВВС, началник на Генералния щаб на Българската армия, посланик на България в Република Македония; получава орден “Стара планина” първа степен, в момента е генерал от резерва.

Кандидатите на АБВ за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври са: до 30-годишни 54-ма. Характерно за листите на ПП АБВ е, че са съставени предимно от хора на възраст между 30 и 40-годишна възраст – 114. На възраст между 40 и 50 години са 61,  между 50 и 60 години – 100, над 60 години – 62 човека.

 

Общият брой на кандидатите е 391. 250 от кандидатите за депутати на АБВ са мъже, 141 – жени. Висшисти са 351 човека, 7 от тях са професори, 10 доценти, 3-ма генерали.