Иван Славов: „В професионалните ни гимназии има традиции
Иван Славов: „В професионалните ни гимназии има традиции / netinfo

Специалностите в областта на строителството продължават да са актуални, каза в интервю за Дарик началникът на Регионалния инспекторат по образование в Сливен, Иван Славов. Той изрази задоволство от материалната база в Професионалната гимназия по строителство, където през последните години условията са значително подобрени. Заслуга за това има доброто взаимодействие между училищното ръководство и строителните предприемачи в града.

 Други актуални специалности има в гимназиите по икономика, електротехника и механотехника. „ В сливенските професионални гимназии има традиции, но големият проблем е мотивацията на децата да осъзнаят смисъла на пребиваването си в училище и затова че трябва да излязат подготвени поне по една специалност, която да бъде тяхна професия", каза Иван Славов.

Той допълни, че директорите на училищата в Сливен се справят много добре с отговорностите си в условията на криза и делегираните бюджети. Славов похвали инициативността и професионализма на своите колеги. 

 „Средното възнаграждение на учителите при нас е относително добро, то е малко над средното за страната в системата на образованието - около 660 лева . Има и училища, където продължават да работят в условията на маломерни паралелки", заяви Славов.

 Той отбеляза, че Сливенска община през последните години е създала и поддържа едно много високо равнище на материални условия в училищата.