Искат спешно извънредно заседание на ОбС Нова Загора заради смъртта на момчето
Искат спешно извънредно заседание на ОбС Нова Загора заради смъртта на момчето / netinfo

Десните партии в Нова Загора поискаха свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което на бъде обсъдена ефективността на местния парламент, неговия председател и заместниците му.

Партии извън Общинския съвет излизат с декларация за, цитирам: „липсата на ефективност в работата на Общинския съвет, която води до безхаберие и безотговорност към съдбата на гражданите”. През септември миналата година общинските съветници са отменили решение за премахване на изгнили дървета на територията на общината и са прекрати договор с фирма, която трябвало да извърши дейността. Според Общинския съвет акцията била ненавременна, не трябвало да се извършва по този начин и не бил избран правилно периода за осъществяване на дейността. Очаква се днес в Нова Загора да бъде съставена комисия, която да огледа всички дървета в града.

Поводът за всички реакции е нелепата смърт на 14 годишно момче от Нова Загора. Осмокласникът почина в сливенската болница в събота, след нелеп инцидент в училищния двор на училище „Христо Ботев”. По време на час по физкултура в двора на училището топката, с която играли децата, ударила близко дърво. Счупен голям клон от дървото паднал върху ученика и го ударил в главата. Момчето първоначално е прието в болницата в Нова Загора с тежка мозъчно-черепна травма, след което е транспортирано в сливенската многопрофилна болница, къдетое починало. Тополата в двора на училището била предвидена за отрязване, тъй като била изсъхнала почти изцяло.

Както Дарик съобщи, в Нова Загора на 4 март бе обявен траур по повод нелепата смърт на момчето. Кметът издаде заповед да се отменят всички развлекателни прояви.