Сливен
Сливен / ПП ГЕР Б

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева и представители от областната организация на партията се включиха в церемонията по повод 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Годишнината бе отбелязана на централния градски площад „Хаджи Димитър“ в Сливен с военни почести, издигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България.

Сливен
ПП ГЕР Б

На честването присъстваха още кметът на Сливен Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет Димитър Митев, началникът на Регионално управление на образованието Бисерка Михалева, представители на общински, държавни и образователни институции, десетки жители и гости на Сливен.

Сливен
ПП ГЕР Б

По време на церемонията, слово произнесе кметът Стефан Радев, който заяви: „Съединението е едно от най – значимите събития в нашата история, не само заради значимостта на постигнатите резултати, но и заради дързостта и смелостта на една млада държава да се опълчи и да промени реда, установен от великите сили. Действията по подготовката и самият революционен акт ни дават ценен урок и ни доказват, че обединени сме по-силни. Нека днес сведем глави в знак на почит към онези българи, които направиха възможно днес да живеем в силна и обединена България.“

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи молебен за здраве и благоденствие.

Цветя по повод празника поднесоха народният представител Десислава Танева, председателят на общинската структура на партията Здравко Костадинов, общинските съветници от ГЕРБ и представители на структурите на партията. Тържеството продължи с концертна програма на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“. Организатори на събитието са Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“.