Георги Кулишев е новият земеделски шеф в Сливен
Георги Кулишев е новият земеделски шеф в Сливен / netinfo

Георги Кулишев е новият директор на Областна дирекция „Земеделие" в Сливен. Първата задача на новия  ръководител е резултатът от  извършваните теренни проверки, свързани с преките плащания на площ. Те целят да установят окончателно, проблемно констатираните обработваеми или необработваеми площи. Проверките трябва да приключат в средата на другата седмица. Това е необходимо, за да не се забавят плащанията на земеделските производители, заяви пред Дарик Георги Кулишев.

След преструктурирането на областните  дирекции и общинските служби по земеделие, които ще останат със самостоятелни бюджети се очаква да има ситуирано управление в Сливен с координация, извършвана от министерството на земеделието. „Надявам се по този начин да съкратим максимално сроковете на обслужване на гражданите, поясни Кулишев.

Новият директор на областна служба по земеделие е юрист по професия. Работил е на експертна длъжност в областна администрация - Сливен и старши юрист в областна дирекция „Земеделие" - Стара Загора.

Семеен с едно дете.