Фестивал „Магията на Коледа в затвора в Сливен
Фестивал „Магията на Коледа в затвора в Сливен / Дарик Сливен Архив

С фестивал „Магията на Коледа" започнаха празничните прояви в Сливенския затвор. Лишените от свобода са изработили коледни и новогодишни картички и аксесоари в т.нар. „Работилница  на Дядо Коледа". Те вече са „разпродадени" на коледен базар между затворничките. С тях са украсени клубовете по групи. Това съобщи за Дарик Сийка Павлова - н-к сектор „Социални дейности и възпитателна работа".

 Под надслов „ Ой,  Коледо, мой Коледо" , всяка група разучава коледни песни, обичаи, танци, наричания и стихове, които ще бъдат представени на сцена пред лишените от свобода на 15 декември.  Танцов ансамбъл „Детелина" от 12-то СОУ „Елисавета Багряна" ще гостува на сливенския затвор на 16 декември с коледен концерт.

Празничен спектакъл „Магията на Коледа" ще се състои на 20 декември. На него  талантите на затвора ще пеят песни и представят танци. Мероприятията продължават с базар на сурвакници, изработени от жените в затвора, а на 31 декември ще е Новогодишния бал. Сред празничните прояви ще има и денс-парти.

Въпреки малките финансови възможности за поредна година жените лишени от свобода  откликват на идеите и целите на Националната кампания „Българската Коледа".  Събраните средства ще бъдат предоставени на дарителската кампания под наслов „Подари усмивка на дете в беда", информира Павлова.