Държавно първенство по планинско бягане ще се проведе в Нова Загора
Държавно първенство по планинско бягане ще се проведе в Нова Загора / Община Нова Загора

Нова Загора ще бъде домакин на държавното първенство на България по планинско бягане, което ще се проведе на 26 април. Организатори на събитието са Българска федерация лека атлетика, Спортен клуб Лека атлетика „Лидер” – Нова Загора, съвместно с Община Нова Загора.

Надпреварата ще излъчи държавните шампиони за отделните възрастови групи: момичета и момчета до 16 год., юноши и девойки – младша и старша възраст, мъже и жени. Основната цел на състезанието е популяризиране на спорта планинско бягане, както и възможност за селекция за участие в предстоящите Балканско първенство,  Европейско първенство и Световно първенство по планинско бягане.

На 25 април от 20:00 ч. ще бъде проведена техническа конференция. Началният час на първенството е на 26 април от 9:00 ч. Награждаването на победителите ще бъде на старт-финалната линия.

Нова Загора ще бъде домакин и на четвъртото Балканско първенство по планинско бягане, което ще се проведе на 7 юни. Това ще бъде трети балкански шампионат по планинско бягане, който се провежда на територията на Република България.