Детски есенен футболен турнир в Стралджа
Детски есенен футболен турнир в Стралджа / Община Стралджа

 

Развитието на детско-юношеския футбол, ангажиране вниманието на колкото може повече подрастващи и техните родители към спорта, изграждане на отношение към любимата игра - това са целите на ОФК "Стралджа". Предстои детския есенен турнир. Вниманието е към децата до пети клас от Стралджа, които на 10 октомври ще имат възможност да играят със свои връстници от такива престижни и авторитетни клубове като ПФК"Литекс" Ловеч, ПФК"Черноморец" Бургас и ПФК"Ботев" Пловдив. Всеки от тях вече е потвърдил участието си в турнира на Стралджа. Лично Даниел Боримиров, който ръководи детско-юношеския футбол на ПФК"Левски 2014" София, в писмо до ръководството на ОФК „Стралджа" е изразил възхищението си от базата на града, прекрасните условия за спорт на децата заедно с искреното съжаление, че няма да участват в турнира поради предварително планирани ангажименти.

За цялостната организация на турнира разказа пред най-малките футболисти на Стралджа и техните родители треньорът на ОФК "Стралджа" Тодор Тодоров. Той подчерта, че изградените възрастови футболни формации в града /до пети клас, V-VІІІ клас, юноши младша възраст/ дават основание за силна приемственост, за изграждане на футболисти с опит и отношение към спорта като цяло. Клубът разполага и с квалифицирани треньори, които работят много всеотдайно. „Публиката и вие, родителите, сте нашия 12-ти състезател в отборите. Ние не можем без вас! И сега за пореден път вярваме,че ще ни подкрепите!", каза той. Приятно прозвуча мнението на Николай Русев, който от името на родителите изрази благодарността към ръководството на стралджанския клуб, който прави всичко възможно за осигуряване необходимите условия за детския футбол.

Срещата стана повод и за един кратък анализ на първите изиграни футболни двубои от ОФК "Стралджа" и първите успехи. От три изиграни срещи „Стралджа" има само победи и нито един допуснат гол в своята врата. Този успех се предшества от 45-дневна сериозна подготовка на обора и 5 контролни срещи. В ОФК "Стралджа" са привлечени 11 футболисти от Стралджа, още по 6 от Ямбол и Сливен.

Средната възраст на отбора е само 22-23 г., като е постигнат добър баланс между млади и опитни играчи. Всеки от състезателите е прецизно подбиран на база възможностите и опита. Очакванията са ОФК "Стралджа" да направи поредния силен сезон в областното първенство, за да стигне и до заслуженото първо място.