Денят на победата и Денят на Европа отбелязаха в Стралджа
Денят на победата и Денят на Европа отбелязаха в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

В деня на победата и Деня на Европа стралджанци се събраха пред паметниците в парк „Младост”, за да отдадат заслужена почит към героите. За събитията от 1945г., за героизма на мъжете по бойните полета и за Деня на победата в своето слово разказа Георги Александров, председател на Български антифашистки съюз. Поднесени бяха венци от името на кмета на общината Митко Андонов, от Общинския съвет, от ветераните, от ОбС на БСП, от младите хора на Стралджа. Участниците в Отечествената война от Стралджа са над 350, съобщават от общинския пресцентър.

Малко по-късно в центъра на града бяха издигнати знамената на Република България, на Община Стралджа и на Европейския съюз. В чест на Деня на Европа кметът Андонов приветства присъстващите  множеството и, подчерта необходимостта от съхраняване на събитията от миналото и съпреживяване на миговете от съвремието.

„Ние сме децата на Европа!”- под този надслов премина  последвалия концерт с участието на децата от детските градини и групата за руски песни при СОУ ”П. Яворов”.