Божидар Темелков е сребърен медалист от европейското по самбо
Божидар Темелков е сребърен медалист от европейското по самбо / netinfo

Божидар Темелков от СА „Ставен“ Сливен спечели сребърен медал от от eвропейското първенство за кадети до 18 години, което се проведе в Рига, Латвия. Националният отбор на България бе представен от 6 състезатели и заюва 5 медала. Страната ни се нареди на четвърто място.

„Отчитаме силно представяне на българската школа в европейския шампионат”, заяви изпълнителният директор на СА Ставен Лъчезар Темелков. В надпреварата са участвали 250 състезатели от 20 страни. Освен европейците, свои представители са имали и страни като САЩ, Корея, Монголия, Киргизстан и Туркменистан. По думите на Темелков благодарение на възможността да участват други държави състезанието се е превърнало в световен форум, който е преминал на високо ниво, при изключително висока конкуренция.

 

Спортисти от СА „Ставен“ ще участват на световното първенство по самбо в Гърция за юноши и девойки до 18 и до 20 години, информира още Темелков. От 15 до 18 октомври сливенските състезатели Веселина Николова, Натали Сосерова  и Борис Георгиев ще представят България.