Пътно управление Сливен
Пътно управление Сливен / netinfo
За зимно почистване на пътищата в община Сливен са заделени 350 000 лв, съобщи кметът Стефан Радев.  „Средствата са колкото миналата година, не са много, но мисля че ще се справим. Винаги е добре природата да е с нас и да няма тежки изпитания”, посочи кметът Радев.

Извършена е проверка в 27 детски градини, 32 училища, 7 детски ясли и детската кухня, 6 здравни заведения, Художествената галерия, Историческия музей, Националния музей на текстилната индустрия, Драматичния театър, Регионалната библиотека, Симфоничния оркестър, Кукления театър и 19 социални заведения. Установено е, че всички те имат готовност за работа при зимни условия.

Заредено е гориво, извършена е необходимата профилактика на системите за отопление. Представители на всички културни институти са преминали обучение за реакция при бедствия и аварии.

Обсъдиха подготовката за зимата в Сливенска област

Направена е организация за постоянно дежурство на автомобили и длъжностни лица, които ще осъществяват контрол и координация с фирмата по почистването по улиците, спирките, тротоарите и местата за обществено ползване.

Създадена е организация за осигуряване със стоки от първа необходимост за населението при възникване на ситуация, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел ”Сигурност и управление при кризи"