62 са договорите по Националната програма за саниране в област Сливен
62 са договорите по Националната програма за саниране в област Сливен / Дарик Сливен, Архив

297 са сградите в Сливенска област, отговарящи на критериите на Националната програма за енергийна ефективност, съобщи за Дарик областния управител Татяна Петкова.

80 са регистрираните сдружения на собствениците и са подадени 66 заявления за интерес. Подписаните договори между общини и сдружения на собствениците са 63, а договорите за целево финансиране от Българската банка за развитие 62. С това областта се нарежда на 8-мо място в страната.

От началото на годината до сега са регистрирани 21 сдружения на собственици като подписаните договори между общини и сдруженията са 17.

Най-много са подписаните договори в община Твърдица -14, следват община Сливен -2, Нова Загора-1, а община Котел няма подписани договори.

В община Сливен е приключила процедурата по ЗОП за възлагане на техническо и енергийно обследване на сградите и са сключени договори по 8 обособени позиции,уточни Петкова и допълни, че някой от тях вече са започнали работа.

В община Нова Загора е приключило техническото и енергийно обследване на 11 сгради. В хода са процедури по ЗОП за изготвяне на технически контрол и строителство и строителен надзор.

Приключено е техническото и енергийно обследване на 2-те сгради в община Твърдица. Сключени са и договори за инженеринг и за строителен надзор, информира още областният управител.