/ ОД на МВР-Силистра
Иззеха 1040 литра контрабанден алкохол след спецакция в Силистренско, съобщиха от полицията.

Акцията е проведена на 28 февруари. Проверката е извършена от униформени и митнически инспектори. След предварителна оперативна работа контролните органи се насочили към частен дом в село Професор Иширково, където в избено помещение били открити 10 пластмасови бидона с ракия.

Иззеха 260 литра контрабандна ракия в Разградско

Други две досъдебни производства за разкрити престъпления са образувани след операцията. Разследване за шофиране под въздействие на дрога и за незаконно държане на наркотични вещества е образувано в РУ-Силистра, пак там проверка се извършва за открит автомобил с интервенции върху рамата.

Образувано е и бързо производство, след като в село Долец, органите на реда са установили водач, управлявал АТВ без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред.

ОД на МВР-Силистра

В рамките на полицейската операция са проверени 595 моторни превозни средства и 768 души. Проконтролирани са 8 пункта за черни и цветни метали, 10 търговски обекта, 15 питейни заведения и 11 автосервиза и автоморги.

Съставени са 141 акта за установени административни нарушения и 17 протокола за предупреждение. Установени са трима души, обявени за издирване.

Активните полицейски действия бяха насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня