За първи път ветераните от войните ще получат помощи за дентална услуга
За първи път ветераните от войните ще получат помощи за дентална услуга / DarikNews.bg, архив
За първи път ветераните от войните ще получат помощи за дентална услуга
56949
За първи път ветераните от войните ще получат помощи за дентална услуга
  • За първи път ветераните от войните ще получат помощи за дентална услуга

За първи път тази година ветераните от войните имат право на еднократна целева помощ за изработване на две подвижни зъбни протези. Това става възможно след приемане на Наредба 3, отнасяща се за реда за предписване, отпускане и контрол на лекарствени продукти и дентална помощ.

Ветераните следва да подадат заявление за преценка правото за отпускане на помощта в дирекцията „Социално подпомагане" по постоянния си адрес. При одобрение гражданите ще получат по двеста лева за всяка от зъбните протези, като са задължени в срок от два месеца от получаване на помощта да представят разходооправдателни документи, уточни директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Търговище.

Наближава и крайният срок за подаване на молби-декларации за получаване на еднократна помощ за първокласници, който е 30 септември. Гергана Георгиева съобщи, че до 21 септември в Дирекцията са подадени общо 731 молби, като до момента са отпуснати средствата за 660 първокласника.

През миналата година с еднократна помощ от 150 лв. са били подпомогнати 891 семейства на първолаци. Само една молба е била отхвърлена, заради надвишаване на месечния доход.