Възпитаниците на Езиковата гимназия най-добри на матурата по БЕЛ в Шуменско
Възпитаниците на Езиковата гимназия най-добри на матурата по БЕЛ в Шуменско / netinfo

Зрелостниците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров" в Шумен са се представили най-добре на тазгодишната матура по „Български език и литература" от всички свои връстници в областта. Това става ясно от публикуваните в сайта на образователното министерство резултати от първия държавен зрелостен изпит. Средният успех на възпитаниците на гимназията е 5, 14. Втори по успех с обща оценка от 5,11 са дванайсетокласниците от ПМГ „Нанчо Попович". Трети са учениците от СОУ „Йоан Екзарх Български" с оценка от 4, 79.

Най-слабо на матурата по БЕЛ са се представили зрелостниците от селскостопанската гимназия във Велики Преслав със средностатистическа оценка от 3, 14.

На втория държавен зрелостен изпит резултатите са различни според предмета, показват още данните на МОН. По предмета, на койот се явиха на-много ученици „Биология" най-висока оценка са изкарали възпитаниците на ПМГ „Нанчо Попович" - 5, 39. 5, 38 е общата оценка по „Физика и астрономия" на абитуриентите от ГПЧЕ „Никола Вапцаров", което е най-високата оценка в региона по този предмет.