В. Лечева: Ще окажа пълно съдействие на прокуратурата
В. Лечева: Ще окажа пълно съдействие на прокуратурата / netinfo

“Категорична съм, че няма да има скрита приватизация на Българския спортен тотализатор” – това заяви днес при посещението си в Шуменско председателят на ДАМС Весела Лечева. Тя каза още, че е неприятно изненадана от обвиненията на г-жа Нели Димитрова, заместник-директор на тотализатора. “Тази жена няма морал” – допълни лаконично Лечева. Тя призова да бъдат изчакни резултатите от проверката на прокуратурата и едва след това да се правят коментари. По думите й, на разследващите органи ще бъде оказано пълно съдействие, ще бъдат представени всички договори и документи, касаещи случая.

Весела Лечева заяви, че нейният съпруг Манол Велев не е отклонявал средства от Българския спортен тотализатор. Според нея обвиненията на г-жа Димитрова не са подкрепени с факти и това може да бъде направено само от разследващите органи. “За мен това е един класически сценарий на “уволенения служител” и аз не мога да разбера, защо трябва да отговарям на тези нападки” – заяви Лечева. Тя подчерта, че многократно е заявявала желанието си Българския спортен тотализатор да осатне държавен монопол, но с много по разширен пазарен дял, което според нея ще помогне на спорта.

Според Весела Лечева избухналия скандал няма връзка с наближаването на местните избори. “Вероятно става въпрос за други интереси” – допълни още тя.

Чуйте цялото интервю в прикачения файл: