В Шумен заедно с пенсиите раздават и листовки със съвети срещу измамници
В Шумен заедно с пенсиите раздават и листовки със съвети срещу измамници / ОД на МВР Шумен

Полицията в Шумен започва кампания сред възрастните хора за предпазване от телефони измами. От днес в пощенските клонове заедно с пенсиите си хората от третата възраст ще получават и листовки с един от най-разпространените сценарии, ползван от телефонните измамници през последния месец в Шуменско. Те ще включват и съвети как да се реагира при опит за измама. Дипляните ще бъдат раздавани както в Шумен, така и в малките населени места.

Шумен под атаката на телефонни измамници

Създадена е организация на входа на всяко кметство в региона да бъде залепена листовка, за да може повече хора да се информират как да реагират при опит за измама по телефона.

„Все повече са опитите за телефонни измами в областта. Радвам се, че към нашата кауза се включи и областният управител. Благодаря на Донка Иванова за социалната ангажираност. Листовките са отпечатани от Областна администрация и така ще стигнат до възрастните хора, които не ползват интернет. Благодаря на „Български пощи", които откликнаха на нашия апел и ще раздават листовките, както и на всички търговски обекти, които ще поставят на входа на обектите информация със съвети към хората", каза директорът на Областната дирекция на МВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Възрастна шуменка даде 10 000 лв. за мнима полицейска акция

Разяснителните кампании за телефонните измами ще продължат. Началниците на районните управления ще обръщат специално внимание на проблема по време на срещите си с жителите в малките и слабо населени места всеки месец.