В Шумен стартира подписка срещу високите лихви на банките
В Шумен стартира подписка срещу високите лихви на банките / netinfo

Над 110 души от Шумен са се включили до момента в стартиралата днес подписка на Националната "Асоциация на Българския Бизнес" и "Организацията за обществена самозащита - ЕДНО". Това съобщи за Дарик Николина Петкова от асоциацията. Подписката е срещу високите лихви на банките.

Искането ни е за лихва в размер на 4% и гратисен период от 2 г. за онези граждани, за които е доказано, че са безработни и нямат възможност да погасяват задълженията си към банките, уточни тя. От Асоциацията сигнализираха, че разполагат със записи, от които става ясно, че определени банки отправят заплахи към свои длъжници, че ще събират задълженията си с помощта на мутри. По думите на Петкова имената на въпросните банки ще бъдат оповестени следващата седмица.

Подписи ще бъдат събирани всеки ден до края на септември от 9:00 до 19:00ч. на бул. "Славянски" 25 в Шумен. След това националната подписка ще бъде изпратена до министър-председателя Бойко Борисов и до Народното събрание. Шумен е тринайстият град, който се включи в събирането на подписи срещу високите лихви на банките.