Усложнена е обстановката в Шуменско
Усложнена е обстановката в Шуменско / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона, а всички останали задължително трябва да се движат с вериги на територията на област Шумен - съобщиха за Дарик от Областно пътно управление Шумен.

До момента няма данни за аварирали коли и бедстващи хора- съобщават от полицията. Снежната покривка в областта е от 6 до 25 см, а на места навяванията достигат до и над 1 метър - информираха от Пътно управление. 46 машини почистват и обработват пътните настилки в региона. Снеговалежът и вятърът се усилват, а температурите продължават да се понижават.

От Областно пътно управление апелират водачите да се съобразяват с наложените ограничения и да не тръгват на път, ако не е наложително. Днес затворено остана училището в село Мировци, докъдето училищният автобус не е успял да стигне, заради снега. По информация на Е.ОН 8 населени места в региона са без ток.

Фирма "Барс" продължава да чисти четвъртокласните пътища, за да осигури преминаването и прибирането на извънградските автобуси. Общинският щаб за бедствия следи обстановката и координира действията на почистващите фирми.

Машините на снегопочистващата фирма в града ще продължат работят и през нощта. Затворен е пътят Велино - Живково поради навявания. Пътят до Велино е проходим, проблемният участък до Живково е в землището на община Хитрино - информират от местната администрация.

На територията на областта са изградени контролно пропускателни пунктове - край село Пристое, край комплекс "Пети километър", на автомагистрала "Хемус" до бензиностанции "OMV", край град Велики Преслав, на пътя Шумен - Карнобат край град Смядово , съобщиха от полицията.