Туроператори от Североизточна България се събраха в Търговище по повод Денят на туризма
Туроператори от Североизточна България се събраха в Търговище по повод Денят на туризма / Борислав Курдов

Туроператори и представители на общини от Североизточна България се събраха в Търговище по повод Денят на туризма. Темата на работната им среща бе „Древният град Мисионис и уникалната крепост Крумово кале край Търговище".

Пред гостите от Шумен, Албена, Ямбол и съседни на Търговище общини, домакините от Туристическия информационен център представиха възможностите на областния град и региона за развитие на туризма. Целта на форума бе търсене на партньорство между общините и туроператориските фирми за изготвяне на атрактивни туристически пакети, каза кметът на общината д-р Красимир Мирев.

Стратегическото място на Търговище - в близост до старите столици Велики Преслав, Плиска и Велико Търново, уникалните природни и исторически забележителности са предпоставка за успешно развитие на туризма в региона и обмен на туристически групи, бе общото мнение участниците в дискусията.

За участниците във форума са предвидени посещения на Археологическата експозиция и изложби в Регионалния исторически музей.