Св.Спасов: Мажоритарният елемент е нужен в изборното законодателство
Св.Спасов: Мажоритарният елемент е нужен в изборното законодателство / netinfo
В законодателството ни почти не съществуват обезщетения за хората, чиито права са били нарушени, ето защо искаме да съберем възможно повече информация за малките случаи, в които хората са били ощетени, каза в интервю за Дарик шуменският депутат от парламентарната група на „Българска нова демокрация” Светослав Спасов.

Той съобщи, че от 10:30 ч. днес в зала „Дискрет” на хотел „Шумен” ще се проведе приемна с граждани. В нея шуменци ще могат да сигнализират за един или друг случай, в който правата им като потребители са нарушени. Той каза още: „Искаме да водим открита политика за хората. Корупцията е все още доста голяма и някой печели от ощетяването на хората”. По думите му, тогава когато има констатирано нарушение на потребителски права трябва да има бързо производтсво в рамките на няколко дни.

По повод вчерашното изявление на президента Георги Първанов, че трябва да бъде въведена смесена избирателна система, Спасов заяви: „Мажоритарният елемент е нужен в изборния закон, но той предполага по-силно влияние на т.нар „финансови групировки”. Светослав Спасов изрази резерви и към твърдението на държавния глава, че трябва да бъде намален броят на политическите партии в страната. „Не смятам, че трябва да се ограничават гражданските права на хората да създават партии. Може да има 1000 партии, но хората не са глупави и избират този, който им харесва” – допълни още шуменският депутат от БНД.