Стартира новият творчески сезон на шуменския театър
Стартира новият творчески сезон на шуменския театър / netinfo

Шуменският театър „Васил Друмев" стартира днес новия творчески сезон. В момента екипът от театъра работи по репетиции на нови пиеси. Съвместно с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" се подготвя представлението „Господин Досада", то е режисирано от студентката - магистърска степен Ани Батева, а част от актьорския екип е Луиза Григорова. Премиерата на постановката ще бъде на софийска сцена през септември, а в Шумен представлението ще се играе между 10 и 15 октомври. „Целта на този съвместен проект е влизане на студентите в театралното пространство, чрез постановки и развитието на учебния театър", коментира на пресконференция по-рано днес директорът на шуменския театър Илия Раев.

Първата премиера на шуменска сцена ще се състои на 27 септември. Тогава ще бъде показано детското представление „Капанът за баба Цоцолана", режисирано от Явор Спасов. В спектакъла участие ще вземат и най-новите попълнения в актьорската трупа на ДКТ „Васил Друмев" - Димитър Атанасов, Таня Алваджиева и Пламен Славов.

От началото на годината до сега шуменския театър е реализирал 171 представления, посетени от 16 333 зрители. Приходът от билети се равнява на 74 326 лв. Премиерните спектакли са 5, а афиша на театъра през есента ще останат 8 от досегашните драматични спектакли и 13 куклени.

Илия Раев заяви, че в раговор с министъра на културата Вежди Рашидов е бил уверен, че през предстоящата зима проблемът с отоплението на шуменския театър ще бъде решен, въпреки, че все още не е стартирал мащабния проект за ремонт.