/ Снимка: Дарик, архив
Самият той "изгоря" с 50 лева
Малко преди 11:00 часа, на 10 януари в дежурната част на полицията бил приет сигнал от гражданин, който споделил, че преди няколко дни бил измамен от млад мъж в града.

Забелязал, че същият, който го измамил с 50 лева, върви по булевард “Славянски“. Мъжът го последвал и видял, че спира хора на улицата и ги заговаря по същия начин, както  направил с него.

Вандал сряза гумите на Фолксваген в Нови пазар

Предал на дежурния къде се намира и малко след това мъжът бил установен от полицейски екип. Самоличността му била изяснена- К.А./30г./ от Шумен, криминално проявен.

Мъжът бил установен в момент, в който говори с възрастен мъж. Изяснено било, че малко преди това К.А. му обещал евтин ъглошлайф. Като „капаро“ възрастният  предал 8,90 лева.

Дядо хвърли пари на измамници, обещали му доживотна надбавка към пенсията

Пред полицаите обаче мъжът си поискал обратно парите. Разпитан бил и другият, който подал сигнала- Г.И./27г./ от Шумен. Пред униформените заявил, че К.А. го срещнал в района на Кооперативния пазар в края на месец декември.

Казал му, че се връща от Англия и продава евтини лед телевизори. Обещал на младия мъж да го уреди с изгодната стока, но му поискал 50 лева да плати някаква такса, тъй като  нямал български пари.

Разбрали се сумата да му бъде приспадната от цената на телевизора. Г.И. бил въведен в заблуда и малко по-късно установил, че е измамен. К.А. е задържан за срок до 24 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.