Шумен отбелязва Деня на будителите с факелно шествие
Шумен отбелязва Деня на будителите с факелно шествие / netinfo
Община Шумен и шуменските учебни заведения организират факелно шествие в Деня на народните будители, за втора поредна година, 1 ноември. Близо 1 500 ученици и учители от всички шуменски училища и студенти от Шуменския университет с факли и портрети на народни будители ще се включат в празничното шествие. В 17:00 ч. участниците в шествието ще тръгнат в 3 лъча от различните краища на града - от кино “Херсон”, от читалище “Добри Войников” и от градинката зад Военното училище, като в 17.30ч. всички ученици и учители ще се съберат пред Драматично-кукления театър.

В 17.30ч. ще започне тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Друмев до театъра. В 18:00 ч. в концертната зала на Младежкия дом ще започне тържествен ритуал за посвещаване на млади педагози в учителската професия. В същия час пред общината ще започне концерт на рок-група “Епизод”-подарък от община Шумен за учениците и студентите. При лошо време концертът ще бъде в зала “Младост”.

По-рано същия ден - от 11:00 ч., пред читалище “Д.Войников”ще се състои традиционният ритуал по случай Деня на будителите. Организатори на тържеството са читалище “Д.Войников”, община Шумен и Учебна база “П.Волов”.