С жалба на родители бе спряно закриването на основното училище в село Кардам Поповско
С жалба на родители бе спряно закриването на основното училище в село Кардам Поповско / http://www.referati.org
С жалба на родители бе спряно закриването на основното училище в село Кардам Поповс
56588
С жалба на родители бе спряно закриването на основното училище в село Кардам Поповс
  • С жалба на родители бе спряно закриването на основното училище в село Кардам Поповс

С жалба на родители бе спряно закриването на основното училище в село Кардам Поповско, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Търговище Невяна Захариева. Решението училището да бъде закрито бе взето в края на миналата учебна година от общинските съветници в Попово, последва и съответната заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов. Така школото остава отворено, до произнасянето на решението на съда по жалбата.

Вчера първият учебен ден в основното училище в Кардам започна с 21 ученици. Днес в класните стаи са влезли едва 15 деца, каза г-жа Захариева. Малкият брой на учениците се дължи и на това, че още след вземането на решението на ОБщинския съвет в Попово, много от децата били насочени да се запишат в училища в града. Осигурен е и транспорт за придвижването им до тях.

Останалите да учат в Кардам са деца на различни възрасти и трябва да се обучават в различни класове. В продължение на седмица броят на учениците ще бъде следен и ще се търси решение за нормално протичане на учебния процес.

Общо 12 628 деца в Търговищка област ще се обучават в 56 училища, сочи справката на РИО на МОМН. Всички текущи ремонти по училищата приключиха навреме преди първия школски звънец. Предучилищните групи са обособени в 10 училища и 33 детски градини.