Различни структури предлагат летни занимания за малчуганите
Различни структури предлагат летни занимания за малчуганите / Невена Николова

5 училища, едно читалище и 5 други структури предлагат различни летни занимания за малчуганите. Това заяви по-рано днес Найден Косев, директор на дирекция „Образование култура и младежки дейности" в община Шумен. Младежки дом организира лятна детска арт академия, като заниманията в нея са платени. Безплатно пък децата могат да посещават летните групи по киокушин  и волейбол в Ученическата спортна школа в града. Безплатни са и различните видове занимания на Общинския детски комплекс, които може да видите в сайта им. „Обединената школа по изкуствата работи по методическата програма „Летни запознанства". Школата ще работи с деца до края на месец август, а формите там са платени", каза още Косев.

Читалище „Добри Войников" организира „Лятна детска ваканция" за деца от 5 до 10 години, с включена закуска и обедно хранене, като заниманията там са платени.

Положителното тази година е, че повече училища са проявили интерес към летните занимания с малчуганите, заяви още Косев. Те организират такива главно за деца, които предстои да постъпят  в първи клас. Учебните заведения, в които ще се провеждат са Начално училище „Ил. Р.Блъсков", II ОУ „Петър Берон", III ОУ „Димитър Благоев", СОУ „Васил Левски", СОУ „Сава Доброплодни".

Относно работата на детските градини през лятото, Косев заяви, че ще бъде изготвен график, така, че да бъдат обслужени всички райони в града без да има проблеми. Периода, в който различните детски заведения ще бъдат затворени ще се използва за текущи ремонти и изпълнение на предписанията на контролните органи.