Р. Панайотов: Прокуратурата има основание за повдигнатите обвинения срещу мен
Р. Панайотов: Прокуратурата има основание за повдигнатите обвинения срещу мен / netinfo

Повдигнатите обвинения срещу мен са в резултат на политическа поръчка – това съобщи за Дарик в изявление до медиите кметът на община Нови пазар Румен Панайотов. Той призна, че прокуратурата има пълно основание за повдигнатите срещу него 2 обвинения / за престпъление по служба и за документна измама/, но подчерта, че става въпрос за неволна грешка. “Формално основанието е налице, но аз не се чувствам виновен” – заяви първо пред Дарик още преди дни г-н Панайотов. Той разясни, че шуменските магистрати са го обвинили в отклоняването на 35 000 лв., отпуснати за възстановяването на моста в село Беджене. В настоящия момент шуменската прокуратура води разследване за източването на над 900 000 лв. от държавата, за преодоляване на щети от наводненията през 2005 г., като обвиняем първо бе привлечен Георги Митев.

Пред Дарик г-н Панайотов обясни, че след като средствата от 35 000 лв. са били отпуснати от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии е имало корекция в начина, по който да бъде разходвана сумата. От там според г-н Панайотов идва и мотивът за повдигнатите обвинения. Той подчерта, че по негова преценка е разпоредил за въпросният мост да бъдат заделени не повече от 1000 лв., тъй като е устоял на бедствията от 2005г. Останалата сума от 34 000 лв. кметът на Нови пазар е разпоредил да бъде използвана за възстановяване на подходите към селото. Тази промяна обаче не е била документирана официално от общинска администрация, което обяснява и липсата на заменителна таблица – уточни Панайотов. “Отговорността е моя, защото аз също не съм забелязал този пропуск, при подписването на месечния отчет” – допълни още той.

Кметът на Нови пазар не пожела да посочи, кой точно не си е свършил работата и защо липсват въпросните документи. По думите му, наказани или отстранени служители няма да има. "Разчитам на безпристрасността на магистратите и смятам, че те ще разберат тази неволна неточност" - заяви още набеденият кмет.

Г-н Панайотов каза още, че има отявлени врагове от години, които според него са подали сигнала в прокуратурата. “Говорители на досъдебното производство са политически представители” – добави още той . Като такива бяха посочени Ленин Пенев, Васил Тонев / общински съветници от БСП/, както и Милен Марков – представител на ДСБ.