Евроизбори 2019
Евроизбори 2019 / dariknews.bg
В ОИК Велики Преслав вече има два сигнала за неправилно залепяне на агитациони материали. Това съобщи говорителят и секретар Ваня Недева.

Единият сигнал е от Захари Минчев. Той посочил, че предизборни агитационни материали са поставени на нерегламентирани места в града – електроразпределителни стълбове и съоръжения, дървета и др.  Към сигнала били приложени и снимки. 

След извършена проверка по ул. „Борис Спиров“ и ул. „Александър Стамболийски" от членове на ОИК Велики Преслав се установи, че сигналът е достоверен, но не може да установи извършителя. От ОИК е взето решение да се уведоми кмета на Община Велики Преслав за установените нарушения и за осъществяване на административните му правомощия на гореописаното основание.

Вторият сигнал е от КП „БСП за България“. Социалистите сигнализирали, че има поставен агитационен материали на върху плакат на КП „БСП за България“, на законно установено място, заличаващ техния, в предизборната кампания на територията на община Велики Преслав.

При направената проверка ОИК Велики Преслав установи, че агитационният материал на КП „Алтернативата на гражданите“ е премахнат. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.