Преустройват дирекция „Социално подпомагане - Шумен
Преустройват дирекция „Социално подпомагане - Шумен / Dariknews

Проект "Преустройство на част от партерен етаж в административни помещения и приемни на дирекция „Социално подпомагане - Шумен" предстои да бъде реализиран. Той е по Оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност над 316 000 лв.

Чрез реализирането му ще бъде подобрен достъпа до социалното обслужване в община Шумен и ще се изгради достъпна среда. На партерния етаж в дирекцията ще бъдат обособени две гишета, до които ще се изгради подстъп за хора с увреждания. Ще бъде подобрена и енергийната ефективност, предстои да се изгради топлоизолация, подмяна на дограмите, ел. и ВиК инсталациите. След преустройството на партерния етаж там ще се помещава и административното ръководство на дирекцията, стана ясно при представянето на проекта. Реализацията му ще е в рамките на 24 месеца.

 „Надявам се до 2-3 месеца да започне ефективната работа", заяви Михаил Ленчев, началник отдел „Инвестиционна и стопанска дейност" на Агенция „Социално подпомагане" и член на екипа, който ще управлява изпълнението на проекта. Той допълни, че предстои да се обяви процедура за избор на изпълнител