Предстои цялостно преустройство около Банята в Търговище
Предстои цялостно преустройство около Банята в Търговище / netinfo
Предстои цялостно преустройство около Банята
20213
Предстои цялостно преустройство около Банята
  • Предстои цялостно преустройство около Банята

След спечелване на делата за собствеността на сградата на бившата Баня, ръководството на Община Търговище предвижда продажбата и, както и цялостно преустройство на тази част от града.

На мястото на Банята по проект трябва да се изгради шестетажна сграда, с триъгълна форма. Но бъдещият инвеститор ще има право да определи точно как да изглежда и с какво предназначение да е тя. Паркингът зад Банята е в отделен парцел и вероятно ще остане общински.

Разработени са също два варианта за кръстовище - кръгово и обикновено, предстои реализирането на единия от проектите. С това, според експертите, ще се реши проблема с комуникацията и благоустрояването на района.

По информация на гл.арх. Диана Стефанова, получено е финансиране по първата част от разработения проект за "Стадиончето", намиращо се в съседство. Той включва рехабилитация на игралното поле с най-съвременни материали, възстановяване на осветителните тела, на трибуните и плочниците. Вторият етап на проекта, за който ще се търси финансиране, предвижда изграждане на още една трибуна, към сградата, а под нея - съблекални и фитнес зали.

Предвижда се също събаряне на бараките до стодиончето. При интерес от инвеститори, там може да бъде построена сграда, но това не е задължително за цялостното оформяне на тази ключова за Търговище част от града.

Чуйте още в прикачения файл: