Полицията извършила 15 операции в малки населени места
Полицията извършила 15 операции в малки населени места / netinfo

15 специализирани полицейски операции са проведени в малките населени места за две седмици, съобщават от ОД на МВР-Шумен. На 16 май полицейски служители от участъка в Никола Козлево са установили мъж от село Пет могили, който превозвал незаконно придобити 1, 5 куб.м. дърва за огрев. Той превозвал дървата в каруцата си. За случая са уведомени служители на ДЛС „Паламара". На извършителят е съставен констативен протокол, иззети са дървата и един моторен трион.

По време на операциите в слабо населените места и вилните зони са проверени 53 търговски обекта, 186 моторни превозни средства и над 300 души. Проверки са извършени и в шест питейни заведения. Установени са общо 275 административни нарушения. Най-много са съставените фишове по Закона за движение по пътищата- 199. Издадени са 26 акта. По Закона за българските лични документи са установени 45 административни нарушения. Съставен е един акт по Указа за борба с дребно хулиганство.

Целта на операциите е да се установи характера на извършваните престъпления, както и потребностите по отношение на сигурността на живущите във вилните зони и малките населени места