Откриха 24-тите Друмеви театрални празници
Откриха 24-тите Друмеви театрални празници / netinfo

XXIV Международен фестивал „Друмеви театрални празници Нова българска драма" беше открит пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев" в Шумен тази вечер. Началото му беше поставено със запалването на фестивалния огън от директора на театъра Илия Раев и кмета на Шумен Красимир Костов.

"Авторитетният форум е значителен за българската култура и достойно се вписва в Майските празници на културата в Шумен. През тази година той събира както утвърдени имена в българския театър, така и творци от по-ново поколение. Присъствието на съвременни режисьори е показателен факт, че младите автори проявяват изключителен интерес към съвременния български текст. На театралното съсловие - режисьори, драматурзи, актьори и критици от страната и чужбина, на всички, съпричастни с Друмевите театрални празници „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА", желая здраве, творческо дръзновение и заслужени аплодисменти! Бъдете предани и всеотдайни на театралното изкуство", каза кметът Красимир Костов.

Откриха 24-тите Друмеви театрални празници
netinfo

На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет-Шумен проф. Георги Колев и зам.-кметът по култура Живка Тонева. Беше прочетен и поздравителен адрес от министъра на културата Вежди Рашидов.