Общината: Строителните отпадъци само на регламентирани площадки
Общината: Строителните отпадъци само на регламентирани площадки / netinfo

Извозването на строителни отпадъци и инертни материали става на специално определен за тази цел терен в кариера „Мътница-1", съобщават от община Шумен. Пропускателният режим на кариерата е от 08:00 ч. до 19:00 ч. всеки календарен ден.

Заявления за издаване на удостоверения за третиране и транспортиране на строителни отпадъци и земни маси се подава на гише № 2 в Информационния център в сграда на общината срещу такса от 6 лв. За обработката на постъпващите в кариерата строителни отпадъци се заплаща по 6,00 лв. на кубичен метър.  Таксата се заплаща предварително от лицето, подало заявлението, в съответствие с количествата, посочени в него.

Излишните земни маси се насочват към „Регионалното  депо за неопасни отпадъци" в кв. „Дивдядово", където се използват  за запръстяване. В този случай заявителите заплащат само такса от 6,00 лв. за издаване на удостоверението.

Срокът за издаване на удостоверенията, както за транспортиране на строителните отпадъци, така и за излишните земни маси, е три работни дни.