На 2 - ри декември ще заседава ОбС - Шумен
На 2 - ри декември ще заседава ОбС - Шумен / netinfo
Две заседания на общинския съвет в Шумен ще се проведат до края на тази година, това стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет към местния парламент.

На 2 декември ще се проведе редовна сесия, по време на която ще бъде разгледана докладна записка внесена от общинските съветници от ГЕРБ и Атака във връзка със строителството на МВЕЦ „Моста” на яз. „Тича”. Те предлагат местния парламент да излезе с консолидирано становище и да бъдат предприети мерки за спиране на строителството на централата. В докладната се настоява още да бъде изготвен и нов водостопански баланс на язовир „Тича” , който да докаже, че експлоатацията на частната МВЕЦ няма да постави пред опасност от воден режим населението на трите общини - Шумен, Търговище и Велики Преслав.

По време на Консултативният съвет бе решено на сесията да бъдат поканени министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, областния управител Тодор Тодоров, директорът на ВиК –Шумен инж. Светлозар Дамянов, директорът на „Напоителни системи”- Шумен Музафер Ехлиманов, представител от борда на директорите на „Напоителни системи” и представители на „Касиопея” -7.

По време на заседанието на 2 декември ще бъдат разгледани и внесени от администрацията докладни записки за кандидатстване с два проекта по оперативни програми.

Последната за тази година сесия на местния парламент ще се проведе на 18 декември, стана ясно още на днешното заседание на Консултативния съвет.