Курс по компютърна грамотност за хора над 55 години организира библиотеката

Курс по компютърна грамотност за хора над 55 години организира библиотеката
Курс по компютърна грамотност за хора над 55 години организира библиотеката / sxc.hu

Безплатен шестдневен курс „Начална компютърна грамотност" за граждани над 55-годишна възраст ще бъде осъществен в оборудвания по програма „Глобални библиотеки - България" Обучителен център на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" в Шумен. Обучението ще се осъществи в периода 8-10 и 15-17 февруари, от 10.00 до 12.00 ч. във всеки от посочените дни, съобщават от библиотеката.

От предлаганата образователна услуга ще могат да се възползват 10 шуменци, които ще придобият основни умения за работа с програмите MS Word 2007 и MS Excel, за ползване на електронна поща, Skype и Facebook и търсене на информация в Интернет. Записването в курса се осъществява на място, в библиотеката, до запълване на предвидения брой обучаеми.

Предстоящото обучение е продължение на успешната обучителна практика, наложена в библиотеката от лятото на предходната година, и е в съответствие с усилията на институцията да разшири предлаганите услуги с оглед приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество.

Поради засиления интерес обучения по начална компютърна грамотност ще бъдат организирани и през следващите месеци на 2012 г.