Изнасиленото 10-годишно момиче се възстановява в Центъра за психично здраве
Изнасиленото 10-годишно момиче се възстановява в Центъра за психично здраве / netinfo

10-годишното момиченце, което бе жестоко изнасилено от свако си в събота е настанено в Детско-юношеския сектор на Центъра за психично здраве в Търговище. Според Ива Иванова от отдел "Закрила на детето" то се чувства добре. След претърпяната операция в местната болница, момичето вече се възстановява физически. С него работят психолог и детски психиатър, не е на медикаменти.

Братята на детето, които са на 11 и на 15 години са настанени в център "Спешен прием" на Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Очаква се днес майката, която се е върнала от чужбина, да разговаря със социалните работници и да се вземе решение какво ще е бъдещето на децата. В кризисния център децата могат да останат до 3 месеца, но от отдел "Закрила на детето" смятат, че до месец ще е изяснена конкретната мярка за закрила, защо предстои началото на учебната година. В досегашния си дом, където са спели по земята, наглеждани от бабата, децата няма да се върнат. Майката е казала, че има купена вила в кв."Бряг" и иска там да живеят, условията които може да осигури тепърва ще се изясняват.

Свакото на детето - 28-годишния Радослав К., който след три часа разпити призна за изнасилването в събота, вече е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

От 10 до 20 години е наказанието за подобно престъпление според българското законодателство.