Издигнаха знамената за Деня на Шумен
Издигнаха знамената за Деня на Шумен / netinfo

Знамената на Шумен, България и Европейския съюз бяха издигнати на днешния празник на града - 11 май, под звуците на химна на града, националния химн и този на Европа. Българското знаме беше издигнато от актьора Стефан Сотиров. Флагът на ЕС издигна ученичката от ГПЧЕ „Никола Вапцаров" Александра Михайлова, а ученикът от ПМГ „Нанчо Попович" Валентин Борисов издигна знамето на Шумен.

Издигнаха знамената за Деня на Шумен
netinfo

„Уважаеми съграждани, скъпи гости, честит 11 май. Верни на духа и традициите на нашия град, шуменци с основание избират тази дата за свой празник. Големият смисъл на празници като днешния е не просто да си припомним миналото, а да се върнем към това, което сме били и да кажем какви искаме да бъдем. Сигурен съм, че всички обичаме Шумен. Убеден съм, че можем да пренесем този дух в съвремието и да направим града си такъв, какъвто той заслужава да бъде - модерен, с европейски облик, икономически развит, по-привлекателен и проспериращ", каза в словото си кметът на Шумен Любомир Христов.

На събитието присъстваха и народните представители проф. Стефан Желев, Ралица Тодорова и Иван Иванов, областният управител Донка Иванова и общински съветници.

Издигнаха знамената за Деня на Шумен
netinfo

Атракцията на празника беше летателният балон на общината, който повдигна настроението на малки и големи.

Издигнаха знамената за Деня на Шумен
netinfo

Празничният ден продължи с тържествена сесия на Общинския съвет и турнир по стрийтбол. На откритата сцена на пл. „Освобождение" пък започна фестивалът „Дни на изкуствата.

Издигнаха знамената за Деня на Шумен
netinfo

В 18:30 часа тази вечер предстои откриването на Друмевите театрални празници. Честванията на Деня на Шумен ще завършат с концерт на група „Сигнал". Той ще започне в 20:00 часа пред хотел "Мадара" и ще завърши с празнична заря.