Интересът към Друмевите театрални празници се увеличава, билетите са пред изчерпване
Интересът към Друмевите театрални празници се увеличава, билетите са пред изчерпване / netinfo

Тазгодишното 23-то издание на международния фестивал „Друмеви театрални празници - Нова българска драма" се радва на засилен интерес. Това заяви пред журналисти зам.-директорът на Драматично-кукления театър „Васил Друмев" в Шумен Дияна Христова.

"Още през месец април редовните ни зрители започнаха да питат дали селекцията е готова и кога ще бъдат пуснати билетите. За първата постановка "Възвишение" вече няма билети. На свършване са и билетите за "Професия лъжец", "Хората от Оз" и "Човекоядката", обясни тя и допълни: "Благодарим за активността на шуменци".

По думите на директора на театъра Илия Раев в тазгодишната селекция са включени нови пиеси на вече утвърдени автори. Мотото на фестивала, стартиращ на 11 май, е „Играещият човек в разглобения век".

Тази година в програмата е включен и любопитен театрален пърформънс по текстове на „Фолклорен еротикон", озаглавен „Блажно наддумване". Той ще забавлява шуменци в парка срещу театъра на 16 май от 17:30 часа.

По думите на Илия Раев пиесите в направление „Авторски прочит" пък ще бъдат представени в 11:00 часа на 14 май на бяло сладко в къща-музей „Добри Войников". За награда ще се състезават „Мили мои" от Иван Странджев, „Хористи" от Николай Гундеров и Димитър Събов и „Jobs" от Оля Стоянова.