Хванаха автоапаш, заспал пиян след поредната кражба
Хванаха автоапаш, заспал пиян след поредната кражба / netinfo

Полицаи са задържали 21 - годишен мъж от Шумен, извършил кражба на три авто CD, два акумулатора и моторен трион. Хванат е след като се напил и заспал час след последната от кражбите.

Те започнали на 4 октомври, когато мъжът разбил леки автомобили, паркирани на ул. “Димитър Благоев” в Каспичан и извършил кражба на две CD-та и акумулатори.

На 15 октомври пак извършил кражба, този път на моторен трион “Homelete. Трионът се е намирал в лек автомобил “Фолксваген”, паркиран на ул. “Колю Фичето” в Шумен.

На следващият ден апашът откраднал авто CD “Пайнер” от “Рено Клио”, с шуменска регистрация, паркирано на ул. “Тича” в областния град.

Около 08:00 часа на същия ден е получена информация, че в двор на ул. “Ген. Столетов” в Шумен лежи млад мъж като до него е изоставено авто CD. Лицето било неадекватно. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. Установено е, че лежащият мъж е 21-годишният крадец, който е криминално проявен. В момента на ареста той е бил неадекватен, поради изпито голямо количество алкохол.

С постановление на прокурор е задържан за срок от 72 часа. Работата по случаите продължава.