Годишни стипендии за ученици с изявени таланти в Търговище
Годишни стипендии за ученици с изявени таланти в Търговище / DarikNews.bg, архив

Годишни стипендии от общината в Търговище ще получат четирима ученици с изявени таланти, съобщиха от администрацията. Кметът Красимир Мирев със своя заповед отпусна стипендиите съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Паричната помощ е 135 лв. месечно и ще се изплаща в продължение на една година. Общината ще подпомогне Светозар Стоянов от Първо СОУ, който се класира на второ място - индивидуално, по тенис на маса в Ученически игри 2011-2012, във възрастова група юноши. Стипендии получават още: Мустафа Мустафов от Второ СОУ, който спечели първото място в раздел „Поезия" в Националния конкурс „Моите детски мечти" в София; Лидия Йорданова, също от Второ СОУ, заела трето място в конкурса за есе „За хляба наш...", проведен през април в Благоевград и Ангел Ангелов от Второ СОУ с трето място в Десетата национална олимпиада по информационни технологии, състояла се в Монтана през май т.г.

Право на стипендия, според Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, имат деца до 18 години, заели индивидуално първо, второ или трето място на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание, включени в Програмата за деца с изявени дарби, приета за настоящата година с решение на Министерски съвет, уточняват от администрацията.