Емилия Станчева на семинар в Брюксел
Емилия Станчева на семинар в Брюксел / netinfo
Зам.- кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Емилия Станчева ще участва в семинар в Брюксел / Белгия / по покана на Сдружение “Институт по социални дейности и практики”. Форумът ще се проведе от 5 до 11 май.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с опита на Белгия при работа с хора, изпаднали в социална изолация - изоставени деца, болни с психични проблеми, наркомани, малолетни чужденци и други групи в неравностойно положение. Представен ще бъде и проект “Лама”, който е насочен към работа с наркомани в градска среда. Участниците ще се запознаят и с опита на Белгия при създаване на SOS селища, защитени жилища, центрове за социално приобщаване на хора с психически проблеми.

В програмата е предвидено и посещение на Психо-медико-социална лаборатория за наркомани в изолация /MASS/, както и на Медико-психологична институция за работа с хора, които имат проблеми със социалната си интеграция /SMES/.

Разходите по пътуването и пребиваването на всички участници в семинара се поемат от Сдружение “Институт по социални дейности и практики”.