Емилия Станчева на конференция в София
Емилия Станчева на конференция в София / netinfo

Шуменският зам.- кмет по социални дейности и здравеопазване д-р Емилия Станчева ще участва в заключителната конференция по проект “Изграждане на гражданско общество чрез развитие на житейските умения на деца от специализирани институции”.

Конференцията ще се състои на 22 и 23 юни в София. Тя е под мотото: “Пазете поне децата” и е заключителната част на проект, реализиран от Фондация “Свободна и демократична България” в партньорство с холандската неправителствена организация International Child Development Initiatives. Това е тригодишен проект, финансиран по програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Холандия.

Основната цел на проекта е да подкрепи децата и младежите, които се отглеждат и възпитават в системата на институционалната грижа при подготовката им за самостоятелен живот в гражданското общество.

Конференцията ще бъде открита от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ширин Местан и посланика на кралство Нидерландия Нико ван Ауденховен.

В рамките на конференцията ще се състоят три дискусионни кръгли маси, като д-р Емилия Станчева ще представи опита на община Шумен в областта на децентрализацията на социалните услуги- какво предстои.