ДПС събра 18 подписа за освобождаването на Румен Русев
ДПС събра 18 подписа за освобождаването на Румен Русев / netinfo
Групата съветници от ДПС предложи докладната, свързана с исканото освобождаване на Румен Русев от Атака от длъжността зам-председател, да бъде първа точка от дневен ред, съветници са събрали 18 подписа в подкрепа на исканото освобождаване. От групата на Атака бе прочетено становище, в което се казва че съветниците от Атака изразяват категорично несъгласие с внесената докладна. Христо Чернаев изрази становището на групата съветници от Атака по повод внесената докладна записка за исканата оставка на Румен Русев. В него се посочва: "От групата на Атака изразяваме категорично несъгласие с докладната срещу Русев. С тази докладна е в ход политическа кампания, която цели дискредитирането му като човек и политик. В докладната липсват мотиви за внесеното от ДПС искане, в два от случаите не се посочват източници на сигналите". Анонимни сигнали се използват за опозоряване на името му, пише още в становището. Чернаев помоли общинските съветници да гласуват по съвест и достойнство и да отхвърлят тази докладна записка.

По повод на дискусията за това дали да е първа или двайсет и шеста точка в дневния ред на сесията се изказа и проф. Добрин Добрев от ГЕРБ. Той заяви, че решаването на този въпрос трябва да остане на съвестта на всеки един от съветниците. Той предложи въпроса да не се обсъжда и всеки да гласува по съвест. „Всичко друго е срамно за нас” – каза още проф. Добрев.

Съветниците решиха предложението за освобождаването на Румен Русев от длъжността зам. -председател на общинския съвет да остане 26-та точка от дневния ред.