Чиновници пишат писма на нови жители да докажат, че живеят в община Разград
Чиновници пишат писма на нови жители да докажат, че живеят в община Разград / Радка Минчева

Чрез писма и лично уведомяване община Разград съобщава на 497 нови жители на региона, че по закон трябва да представят документ за собственост или декларация за съгласие от собственика на имота, в който живеят. Изискването е според промяна в Закона за гражданската регистрация, стопираща изборния туризъм. Отнася се за тези, които са се регистрирали в съответната община от 1 септември 2010 г. до 31 януари 2011 г. Ако до 20 юли хората с нов настоящ адрес не представят исканите документи, остават със старата си адресна регистрация - обясни секретарят на община Разград Петя Стефанова.

326-ма от новорегистрираните жители са в областния град, до тях са изпратени 222 писма, писмата са по-малко, тъй като до семействата е изращано по едно уведомление. Останалите 171 са се заселили в селата от общината, те са информирани от кметовете по места за законовото изискване.

Става въпрос именно за законово изискване, а не за прищявка на администрацията или политическа спекулация - категорична бе Петя Стефанова.