ЦДГ “Братя Грим” ще обучава европейски експерти и директори
ЦДГ “Братя Грим” ще обучава европейски експерти и директори / netinfo
ЦДГ №25 ”Братя Грим” в Шумен е одобрена за организиране и провеждане на учебна визита през есента на 2009 г. Темата, която ще бъде разглеждана на квалификационния курс е “Употребата на информационните компютърни технологии в предучилищното образование”. Градината е на първо място в списъка на одобрените и това е атестат за нашата работа, заяви Евгения Цветанова, директор на детското заведение.

Програма „Учебни визити" е част от „Хоризонталната програма" на Програма „Учене през целия живот", дейност „Политически развития и иновации". В нашата страна ще се проведат общо 13 такива курса, като само този е в Шумен.

Целта на учебните визити е да насърчават и подкрепят политическото развитие и сътрудничество на общоевропейско ниво в контекста на ученето през целия живот. В този тип визити, които са с продължителност около седмица, участие могат да вземат представители на местна, регионална, национална власт, директори на образователни институции, центрове по ориентиране, акредитиране, ръководители на департаменти, ръководители на методически обединения, обучители на учители, инспектори и др. от страните членки на Европейския съюз.