Арестуваха двама младежи, пребили и ограбили мъж
Арестуваха двама младежи, пребили и ограбили мъж / Дарик Шумен

Две момчета на 17 години бяха арестувани , след като обраха и пребиха мъж - информират от ОД на МВР-Шумен. Около 20:00 часа на 23 декември 54-годишен мъж посетил заведение в село Габрица. След като тръгнал се отправил към дома на свой познат, за да вземе електрическо фенерче, тъй като в дома му било прекъснато електрозахранването. Не след дълго в дома на неговия познат дошли две момчета на около 17 години, които преди това били в заведението. Те си тръгнали преди него. Около 23:00 часа 54-годишният мъж напуснал дома на своя познат и се отправил към жилището си. На около 100 метра от дома му бил нападнат от двама души, единият от  които маскиран. Другият хвърлил към него сняг, а маскираният го пребил с дървена сопа. След като се прибрал в дома си установил, че са му откраднати 220 лева и ръчен часовник.

Пред полицейските служители мъжът обяснил, че е разпознал едното момче, което назовал със собственото му име и това е едно от лицата, което е посетило дома на неговия познат. На другия ден пред близките си разказал, че е бил нападнат и има болки в лявата ръка. Подал сигнал в полицията и центъра за спешна медицинска помощ. При прегледите е установена фрактура на лявата му ръка. Извършен е оглед на мястото на инцидента, при който е открита дървена сопа и ръчния му часовник.

В хода на проведените незабавни мероприятия  е установено и задържано едно от момчета, заподозрени в извършване на грабежа. Това е 17-годишен младеж от село Габрица, който е задържан за срок от 24 часа. Установена е самоличността и на другия младеж, съпричастен към деянието. Това е 17-годишно момче с постоянен адрес в Габрица. В хода на проведените мероприятия е установено, че младежът е отпътувал за град София. Обявен е за общодържавно издирване, лицето е задържано на автогарата в столицата, ще бъде конвоирано до Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.