Анатолий Шелкунов се срещна с Красимир Костов
Анатолий Шелкунов се срещна с Красимир Костов / netinfo
„Нямам съмнение, че вашият професионализъм ще помогне на Шумен да стане още по-красив и приятен за живеене, а отношенията между вашия град и градовете от Русия да бъдат още по-активни”. Това заяви генералният консул на Руската федерация във Варна Анатолий Шелкунов при днешната си среща с кмета на общината Красимир Костов и неговия екип.

Анатолий Шелкунов увери, че ще направи всичко възможно връзките между Шумен и побратимените градове от Руската федерация да станат ползотворни и активни. Той даде висока оценка на визитата на Путин в България и я определи като възможност за по-добро сътрудничество, взаимопомощ и разбирателство на всички нива. Шелкунов подчерта, че отношенията между регионите трябва да станат по-активни и ползотворни, за да могат двете страни заедно да преодолеят проблемите. Като пример за това той даде подписаното споразумение за изграждане на ферибот Варна – Кавказ, което ще превърне българското Черноморие в голям транспортен център.

По време на срещата бе обсъден въпросът за изграждане на обществени комитети за честването на 130-годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България. Генералният консул на Руската федерация във Варна покани Красимир Костов, екипа му и бизнесмени от Шумен да се включат в делегацията, която ще посети Москва в края на февруари. По време на визитата се предвиждат срещи с бизнеса и възможности за установяване на контакти и привличане на инвестиции.