/ netinfo
Регионален исторически музей-Шумен е домакин на тържество по случай 75-годишнината от рождението на проф. дин Рашо Рашев. Тя ще бъде отбелязана с церемония на 12 ноември, понеделник, от 10:00 часа в Национален историко-археологически резерват „Плиска“.

Шумен отбелязва 185 години от рождението на Добри Войников

Музейната експозиция в обекта от структурата на РИМ-Шумен носи името на изтъкнатия български учен историк – дългогодишен проучвател на първата българска столица, преподавател и директор на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

Организатор е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“. Ректорът проф. д.и.н. Георги Колев ще връчи почетен плакет на висшето училище на близките на трагично загиналия археолог, а фотоизложба ще представи моменти от проучвателската и научноизследователската му дейност.

Две нови експозиции в шуменския музей

За пета поредна година семейство Рашеви ще награди с грамота и парична сума изявен студент от Шуменския университет. Той е избран от комисия от преподаватели в катедра „История и археология“ и представител на семейството по критериите общ успех от курса на обучението минимум Отличен 5.50, участие в експедиции, археологически разкопки, научни конференции, публикации в областта на историята и археологията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.