24 награди за „Феникс” от конкурса в Бургас
24 награди за „Феникс” от конкурса в Бургас / netinfo
24 награди за „Феникс” от конкурса в Бургас
40768
24 награди за „Феникс” от конкурса в Бургас
  • 24 награди за „Феникс” от конкурса в Бургас

24 награди спечелиха младите танцьори от формация „Феникс" към Центъра за работа с деца в Разград на 13-ия Национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрийденс в Бургас. Сред победителите е и най-малката участничка във финалите на „Мюзик Айдъл" Симона Статева. Заради изпълнението на танца „Оракул" тя е получила парична стипендия от Министерство на образованието по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби.

24 награди за Феникс от конкурса в Бургас
netinfo

Осем от призовете са за първи места, две от момичетата се завърнаха с парични стипендии от образователното министерство, а техният ръководител Иван Стоянов - със специална награда за хореография. Имената на най-добрите сред най-добрите са: дуетът Джемал Джемалов и Валентин Иванов в раздел съвременни танци в трета възрастова група; Виктория Матеева стана първа при момичетата във втора възрастова група в раздел хип хоп и брейк, а Ербил Хамдиев - първи при момчетата в същата възраст; при дуетите Катерина Димитрова и Димитър Николов; при соловите изпълнители при момичетата победител е Йоана Енчева, а при момчетата и Димитър Николов. В някои от групите освен първото и второто и третото място бяха за разградчани - уточниха от танцовата формация. Вторите позиции са общо 8, третите - 5. Разградски са и две от паричните стипендии от Министерство на образованието по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Едната е за Катeрина Димитрова, а другата за най-малката участничка във финалите на „Мюзик Айдъл" Симона Статева. Към богатата реколта от медали за „Феникс" журито прибави и специална награда за хореография за ръководителя на формацията Иван Стоянов. Той получава този приз за трета поредна година в раздел фрий денс.

24 награди за Феникс от конкурса в Бургас
netinfo

Част от парите за участие в конкурса малките танцьори събраха на благотворителен концерт-спектакъл, а останалите са от 14 спонсори, на които децата благодарят. Това са: "Амилум" ЕАД, "Бирена борса Райчев", "Път Консулт", "Пътно строителство", "Акансу" с управител Адем Чакалов, Завод "Via glass" с управител Георги Илиевски, фурна "Лазаров", "Алфахим" - РVC и алуминиева дограма с управител Христо Христов, "Глобул консулт" с управител Цветалин Чакалов, EТ „Севдалин Янакиев", Велемир  Иванов Димов, Ангел Йорданов, Стилиян Неделчев и Станимир Тодоров. „Феникс" благодари и за подкрепата от страна на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, директора на Центъра за работа с деца Даниела Куртева, Руска Вътева - PR на кмета, директорите на ПМГ „Акад. Н. Обрешков" Мануел Василев, на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф" Пейчо Георгиев, хореографа на ДТШ „Хорце" Живко Жечев за помощта при поставянето на танца „Исихия", Регионалния инспекторат по образованието, родителите на децата без чието разбиране и обич успехите нямаше да са реалност и спонсорите: "Амилум" ЕАД, "Бирена борса Райчев", "Път Консулт", "Пътно строителство", "Акансу" с управител Адем Чакалов, Завод "Via glass " с управител Жоро Илиевски, фурна "Лазаров", "Алфахим" - РVC и алуминиева дограма с управител Христо Христов, "Глобул консулт" с управител Цветалин Чакалов, EТ „Севдалин Янакиев", Велемир  Иванов Димов, Ангел Йорданов, Стилиян Неделчев и Станимир Тодоров.

24 награди за Феникс от конкурса в Бургас
netinfo