Бакалаврите и магистрите от Факултета по технически науки в ШУ получиха дипломите си
Бакалаврите и магистрите от Факултета по технически науки в ШУ получиха дипломите си / Dariknews.bg, Деян Герговски
1634 абсолвенти на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ получават дипломите си за завършено висше образование в навечерието на студентския празник – 8 декември. Първи облякоха тогите бакалаврите и магистрите от Факултета по технически науки. Церемонията бе в Аулата на висшето училище.

абсолвенти ШУ
Dariknews.bg, Деян Герговски

Днес е празник за нашия университет, защото излизат випускници, които с чест ще носят названието на студент в Шуменския университет, каза ректорът проф. Георги Колев.

Днес е моментът, в който ще получите дипломите си и вече всеки от вас ще доказва, че зад нея стои труд и познания, обърна се към абсолвентите той и им пожела успешна реализация, допълни той.

Един от тези студенти е Константин Янков. Той е от Айтос и е завършил строителен техникум в Бургас. Искал да учи геодезия и пред него е стоял изборът дали в София или Шумен. Избрал Шумен, защото е по-близо и по-евтино да се живее в града, разказва младият мъж.

netinfo

Той вече завършил четиригодишното си обучение и работи. Фирмата, в която работя, се занимава с ВиК, но има и геодезистка дейност, обяснява той, но споделя, че реализацията в България не е толкова добра. Засега Константин ще остане, но не изключва вариант и да потърси по-добри условия за живот в чужбина.

На 2 декември от 11 часа е церемонията за 79 професионални бакалаври, които завършват Колежа в Добрич. Педагогическият факултет събира абсолвентите си на 4 декември в 10 часа в Актовата зала на Корпус 2.

Завършилите магистърски програми на факултета в Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна ше участват в церемония на 6 декември, от 10:00 часа в заседателната зала на Департамента. На 5 декември в 10:00 часа, в Аулата на Ректората дипломите си ще получат възпитаниците на Факултета по природни науки.  На 6 декември е церемонията на Факултета по математика и информатика. Началото е 13:00 часа в Аулата.

абсолвенти ШУ
Dariknews.bg, Деян Герговски

Завършилите тази година във Факултета по хуманитарни науки ще положат клетва като възпитаници на Шуменския университет на 7 декември от 10 часа в Аулата. Тържеството ще започне с връчване за четвърти път на наградата на името на проф. д.и.н. Рашо Рашев.

Ученият загина при трагичния инцидент с влака София-Кардам на 28 февруари 2008 г. От 2014 г. семейството на проф. Рашев осигурява 500 лева за изявен студент в специалностите История и Археология, образователно-квалификационна степен бакалавър.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.